Meteorolog Nedim Sladić oglasio se na društvenim mrežama povodom zvaničnog sticanja akademske titule magistra nauke te je poručio kako se vrijedno borio za diplomu.

On je poručio kako je jedna epoha zaokružena.

– Što ste me zvali amaterom, zvali ste me. Što ste govorili da sam na drugoj godini, govorili ste. Za razliku od nekih, svoju diplomu nisam kupio. Nego sam vrijedno radio za nju. Proradi bijes. Revolt. Tinja taj nerv godinama. Plakao, smijao se, nervirao, povlačio cijelo ljeto cjelonoćne smjene, uživao malo, žrtvovao puno toga, bio toliko puta sam da jednostavno nisam znao šta da radim. Prva si osoba na smjeru iz Bosne i Hercegovine otkako je Univerzitet u postojanju – napisao je on, između ostalog u statusu na Fejsuku.

Naglasio je kako je ponosan što je učio na Zapadu.

U Bosni i Hercegovini, definitivno, dokazano je da ti je sve oprošteno, ali uspjeh nikad i to sam apsolvirao danas za sva vremena. Zahvaljujući istim ‘masonima’, i njihovim prenesenim znanjem, prognozirao sam vam sve. I snijeg krajem februara 2023. godine, i rekorde u novembru 2022. godine, poplave u maju 2023, žestoke vreline ovog ljeta. To je moj patriotizam – poručio je Sladić, prenosi Klix.

Izvor: Srpskainfo