epa06200320 Liverpool manger Juergen Klopp (R) and his assistant Zeljko Buvac attend a training session at Melwood Training ground, Liverpool, Britain, 12 September 2017. Liverpool face Sevilla FC in the UEFA Champions League Group E match on 13 September. EPA-EFE/PETER POWELL

Čelnici FK Crvena zvezda kontaktirali su sportskog direktora Dinama iz Moskve Željka Buvača sa željom da ga angažuju za trenera, potvrdili su iz ruskog kluba.

Nekadašnji pomoćnik Jirgen Klopa je od februara 2020. godine sportski direktor Dinama, a kako stvari stoje tu će i ostati.

– Popričali smo sa Željkom Buvačem oko njegovog mogućeg imenovanja za glavnog trenera u Crvenoj zvezdi. Informacija o tome da je on interesantan Zvezdi, ali i nekim drugim klubovima je tačna. Ali, Željko će ostati kod nas – rekao je Dmitrij Gafin, član uprave Dinama, za rusku agenciju TASS, a prenosi Mocart sport.

Željko Buvač je rođen u Republici Srpskoj. U igračkoj karijeri je igrao za banjalučki Borac i nekoliko njemačkih niželigaša, dok je kao trener radio godinama uz Klopa u Majncu, Borusiji Dortmund i Liverpulu, sve do aprila 2018. godine kada su se razišli.

Zvezda je željela da ga dovede na mjesto Baraka Bahara. Navijači prvaka Srbije nisu zadovoljni igrama tima pod vođstvo izraelskog stručnjaka pa ostaje da se vidi da li će Zvezda da se okrene drugim opcijama.

Autor: Srpskainfo