Oblačno vrijeme sa kišom preovladavaće danas u cijeloj Bosni i Hercegovini. Narednih dana biće slični vremenski uslovi uz sunčane intervale u nekim dijelovima zemlje.

Jača kiša padaće u jutarnjim satima kada je moguća i grmljavina. Veći dio dana slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar prije podne južnog smjera. U jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima juga.

Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

petak u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom. Na planinama će padati slab snijeg. Od večernjih sati i tokom noći na subotu i u nizinama može padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

subotu u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na jugu zemlje. Vjetar većinom slab. Umjerena bura prije podne na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu do 11°C, piše Klix.

Izvor: Srpskainfo