“Praznik za sve”, naziv je humanitarnog bazara koji su organizovali učenici i zaposleni u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi u Prijedoru, s ciljem pomoći učenicima ove škole slabijeg imovinskog stanja.

“Okupili smo se da pomognemo učenicima kojima je to zaista potrebno. Smatramo da naše malo, nekome znači mnogo”, rekla je Nikolina Marinović, učenica ove škole.

Ova humana akcija je tradicionalna aktivnost u ovoj školi koju organizuju povodom predstojećih praznika. Realizovana je preko Savjeta učenika, a uz pomoć roditelja i zaposlenih u ovoj školi.

“Cilj ovog bazara je da našim učenicima slabijeg imovinskog stanja uljepšamo predstojeće praznike. Njegujemo solidarnost i empatiju kod učenika koji osjete potrebu da nekome treba pomoći. Takođe, hoćemo da pokažemo da pod našim krovom njegujemo različite običaje, kulturu i tradiciju”, istakla je Dražena Mršić, direktor Ugostiteljsko-ekonomske škole.

Bazar su obišli i predstavnici Gradske uprave Prijedor i tako učestvovali u humanoj akciji učenika. “Ovo je pozitivan i divan primjer kako vršnjaci jedni drugima mogu da pomognu na lijep i kreativan način. Gradska uprava je tu da podrži humane akcije učenika”, rekao je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO.

Zajedno možemo više, poručuju učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole u Prijedoru čiji je aktivizam, složićete se, za svaku pohvalu.

Izvor: kozarski