????????????????????????????????????

Neiskorištene vakcine “sputnjik ve”, koje su predmet krivičnog postupka Okružnog javnog tužilaštva Prijedor protiv načelnika Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor i dalje se nalaze u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekli su u Domu zdravlja.

Navedene vakcine i ostali predmeti koji su izuzeti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku, još se nalaze u objektu Doma zdravlja i po njima se postupa striktno u skladu instrukcijama Osnovnog suda u Prijedoru- rečeno je u Domu zdravlja Prijedor.

U Osnovnom sudu u Prijedoru rečeno je da je 24. novembra donesena naredba za deponovanje i čuvanje privremeno oduzetih stvari, sa svrhom rješavanja njihove pravne sudbine.

– Predmeti na koje se odnosi naredba jesu bili i dio dokaznog postupka u predmetu koji nije pravosnažno završen– rečeno je u ovom sudu.

Osnovni sud u Prijedoru presudio je krajem prošlog mjeseca da epidemiolog Milica Otković nije kriva za krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U prijedorskom Domu zdravlja 12. aprila 2021. godine privremeno je obustavljeno vakcinisanje stanovnika protiv kovida 19, budući da je došlo do prekida hladnog lanca u zamrzivaču u kojem su čuvane 1.342 doze vakcine “sputnjik ve”.

Autor: SRNA/Srpskainfo