U organizaciji Tekvondo saveza BiH, u Sarajevu je održan licencirani seminar za trenere za 2024. godinu. Tekvondo klub “Ljubija” Prijedor potvrdio je licence svojih trenera: Vese Arežine, Siniše Arežine i Zvezdane Arežina.

Prvi dio seminara bio je posvećen promociji prvog tekvondo udžbenika na ovim prostorima. Knjigu pod nazivom „Tekvondo – Izvor životnih vrijednosti“ napisao je prof. Safet Kapo, a poglavlja pokrivaju korejsku istoriju, filozofiju tekvondoa, osnovnu metodiku treninga, analizu tekvondo sporta i još mnogo toga.

Prof. Almir Maljević govorio je o tome šta je potrebno za vrhunski rezultat. Bilo je riječi o piramidi optimalnih performansi, šta sve treba imati jedan vrhunski sportista, koliko su važne analize i testiranja. Profesor Tomislav Cvitanušić držao je predavanje pod nazivom „Kako doći na najviše vrhove“. Predavanje se osvrnulo na motivaciju, pozitivne navike koje ljudi, pogotovo sportisti, trebaju njegovati u svojim životima, koje su to loše navike i šta bi sve trebalo promijeniti, saopšteno je iz TKD “Ljubija”, uz zahvalnost Tekvondo savezu BiH na dobroj organizaciji  seminara.

Foto: Facebook TKD “LJUBIJA”

Izvor: kozarski