Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je božićnu čestitku nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vjernicima koji praznuju Božić po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, istakavši da je Božić prilika za spoznaju istinskih ljudskih vrijednosti.

Dodik je svim vjernicima poželio da im dan Hristovog rođenja donese mnogo zdravlja, neizmjernu sreću i duševni mir.

– Ovaj najradosniji hrišćanski praznik dočekajte posvećeni jedni drugima u toplini porodičnog doma, ali ne zaboravite one koji su sticajem okolnosti uskraćeni za ljubav, sigurnost i dostojanstven život – naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da je Božić prilika za spoznaju istinskih ljudskih vrijednosti, te nastojanje da trajno zaživi empatija i nesebična briga prema drugima koje će svima omogućiti bolje sutra.

– Uz želje da predstojeće praznične dane provedete u zajedništvu, slozi i blagostanju, upućujem vam iskrene čestitke – navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju Badnji dan, a sutra Božić, praznik rođenja Isusa Hrista.

Autor: RTRS