Nakon dvodnevnog kvara osposobljena je jedna angio sala u Klinici za kardiologiju u UKC Republike Srpske, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Dodali su da se hitni slučajevi od danas redovno opservišu, a u toku je osposobljavanje druge sale koja će biti u funkciji za par dana.

Svim pacijentima u proteklih dva dana bila je na raspolaganju sala u Opštoj bolnici „dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru koja je svojevremeno inače osposobljena pod mentorstvom ljekara UKC-a Republike Srpske. U protekla dva dana svi pacijenti koji su upućivani iz UKC-a su dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu i nisu bili ugroženi, ističu iz UKC-a Srpske.

Prema riječima prof.dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske, ova zdravstvena ustanova će u narednom periodu dobiti još jednu angi salu.

„U toku je tender za nabavku najsavremenije angio sale na svijetu i ponosan sam na činjenicu što možemo pružiti najbolju zdravstvenu zaštitu stanovnicima Republike Srpske 24 sata dnevno tokom cijele godine“, rekao je Đajić.

Izvor: ATV