epa11049146 Novak Djokovic of Serbia speaks during a press conference during the 2024 United Cup at RAC Arena in Perth, Australia, 30 December 2023. EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ako vjerujete ATP-u Novak Đoković i Rafael Nadal imaju isti broj grend slem titula – 22.

ATP je pred meč Španca i Dominika Tima (2:0) u Brizbejnu podijelio pogrešne informacije medijima, pa tako Rafa i Novak imaju isti broj grend slem trofeja.

Jasno nam je da bi oni to voljeli, ali Nadal ima 22, a Đoković 24 slema. Zaboravili su da je prošle sezone pored Australijan opena osvojio i Roland Garos i Ju-Es open. Teško možemo da kažemo da je ovo slučajno, jer se slične stvari u posljednje vrijeme od strane ATP sve češće deševaju, a i nevjerovatno je da neko ko ima bilo kakave veze sa tenisom, ne zna koliko grend slem trofeja ima najbolji teniser ikada. 

Na društvenim mrežama pojavio se dokaz, papir na kom su važne informacije za predstavnike medija. Samo što su ovog puta neke, vrlo važne, bile lažne. Takođe, netačno je i ko je nastariji šampion Roland Garosa.

– Nadal je izjednačen sa Đokovićem na prvom mestu u istoriji sa najviše osvojenih grend slem pehara, uključujući 14 trofeja na Roland Garosu, posljednji put je osvojio turnir 2022. godine i tako postao najstariji šampion u istoriji sa 36 godina- piše na papiru koji je objavljen 2. januara, samo što je Novak postao najstariji osvajač Roland Garosa u istoriji sa 36 godina i 20 dana u Open eri.

Naravno, navijači prvog teniseta svijeta na društvenim mrežama su bijesni:

“Kako to da ovo uvijek rade Novaku, a ne Radi ili Rodžeru”, “Sramota, neprofesionalno”, “Užas”, “ATP je ukrao Đokoviću dva grend slema”,  “ATP gubi kredibilitet”, “Šta nije u redu s ATP, ovo je rade namjerno, ne mogu da padnu niže, odvratno je”, samo su neki komentari besnih fanova prvog tenisera svijeta na društvenim mrežama.

Autor: Srpskainfo