Udruženje građana “Ša fest” iz Prijedora objavilo je konkurs za stipendije Fonda “Dalibor Popović Mikša” u akademskoj 2023/2024. godini za studente druge, treće i četvrte godine akademija i fakulteta likovne umjetnosti.
Osnovni uslovi su da kandidati imaju do 30 godina, da imaju status redovnog studenta, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisani u godinu studija, da u dosadašnjem toku školovanja nisu obnovili nijednu godinu studija i da ne primaju stipendiju drugog davaoca.
Prednost će imati studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, oni koji su su uspješniji, osvajali nagrade i učestvovali u stručnim takmičenjima, konkursima i kolonijama, te društveno angažovani u zajednici u kojoj žive ili studiraju.
Dodjeljuju se tri stipendije od po 200 KM mjesečno u trajanju od devet mjeseci u toku tekuće akademske godine, a konkurisati mogu studenti akademija i fakulteta likovnih umjetnosti, bez obzira iz kojih gradova i država dolaze ili gdje studiraju.
Konkurs je otvoren do kraja ovog mjeseca.
Udruženje je najavilo da će tokom godine objaviti i konkurs za produkcijsko-izdavačku i promotivnu podršku jednog od mladih demo bendova, te drugi konkurs za stipendije koje će biti namijenjene za studente muzičkih akademija i fakulteta dramskih umjetnosti.

Izvor: SRNA/kozarski