Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi dio karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i da ga raduje da su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vjernika.

“Badnjeg veče jedno od najdivniji i najljepših. Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspjeh. Da naše društvo u cjelini i Republika Srpska budu uspješni onoliko koliko svi želimo”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ako je to dio svih naših želja i ljubavi, istakao je Dodik, onda to niiko ne može da zaustavi.

Predsjednik Srpske je istakao da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi koji svoju vjeru doživljavaju na pravi način.

“Na ovaj način se čuva tradicija. Naši preci su vijekovima isto ovo činili u gotovo nemogućim okolnostima”, rekao je Dodik.

On je ukazao da je važno da se Badnje veče dočeka u miru i na najljepši mogući način.

“Da se posvetimo crkvi, a onda da u krugu porodica obilježimo božićne praznike na način kako to naša tradicija nalaže”, zaključio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske večeras u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvuje večernjem bogosluženju, koje služi NJegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem.

Službi prisustvuje veliki broj vjernika, a nakon toga će u porti hrama biti naloženi badnjaci.

Autor: SRNA/banjaluka.net