Ljubiša Terzić uspio je kroz prozor izvuče dvoje djece iz vatrom zahvaćene kuće te evakuiše roditelje iz prizemlja, ali nažalost nije stigao da iz vatrene buktinje izvuče suprugu Jelenu i kćerku jer se požar veoma brzo razbuktao.

Požar je izbio  nešto prije jedan čas iza ponoći, a kako saznajemo Ljubiša je nakon što je djecu izvuče uspio da siđe niz stubište  i evakuiše roditelje.

– Čim ga je supruga obavijestila o požaru on je krenuo da spasava djecu i sve njih. Kada je izvukao dvoje djece i roditelje vidio je da supruga i treće dijete nisu izašli i odmah je krenuo  po njih, ali nije uspio da uđe jer je vatra zahvatila cijeli sprat i sve ulaze kao i balkon jer je gorio stiropor u fasadi – prenosi Glas Srpske.

Komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić  potvrdio nam je da su  požaru izgorjeli majka i dijete te istakao da je vatra buknula  u gluvo doba i požar nije primjećen na vrijeme.

– Kako imamo informaciju, nastradala žena  je probudila supruga  koji je uspio da  iznese dvoje djece, te svoje roditelje. Nažalost žena je ostala u kući sa trećim djetetom i nije uspjela izaći. Njen suprug se pokušao da vrati po njih, ali nije uspio da uđe jer je vatra se naglo rasplamsala- rekao je Božić.

Pojasnio je da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova i odmah poslali ekipu na teren.

– Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mjestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Kuća je bila sva u plamenu, gorio je cijeli sprat i nije se moglo odmah ući – istakao je Božić.

Dodao je da su  nakon 45 minuta požar lokalizovan i uspjeli da uđu u kuću.

– Po ulasku smo u u dječijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela, jedno dječije, a drugo od majke. Cijeli sprat je izgorio kao i prizemlje u kojem  samo jedan prostorija nije gorila, ali je unutra sve uništeno od toplote-rekao je Božić.

Istakao je da su vatru gasili od oko jedan čas iza ponoći pa sve do 3.45 časova.

On nije mogao da govori o uzrocima požara te je istakao da je u kući sve izgorjelo toliko da se i ne može vidjeti kako i gdje je buknula vatra  tako da će to utvrditi vještaci.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović potvrdila je da su u požaru stradala dva lica.

-Policijskoj stanici Pale 15. januara oko 01.30 časova prijavljeno je da je u mjestu Mokro, opština Pale, došlo do izbijanja požara u porodičnoj kući. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Pale i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizovali požar. U požaru su smrtno stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dijete. Uviđaj u prisustvu sudskog vještaka je u toku nakon čega će se znati tačan uzrok požara. O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu-rekla je Stokanovićeva.

Autor: Goran Obradović/Srpskainfo