Vijest o rođenju četvorki brzo je doputovala iz Slovenije ka rodnoj Banjaluci.

ilana i Nemanja Petrović obogatili su porodicu sa još četiri dječaka, a najradosnije ih je dočekao njihov prvenac Konstantin. Milana se polako oporavlja, dok Matej, Marko, Luka i Јovan napreduju i jačaju.

Posljednje slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine, a šanse da se rode četvorke su vrlo male, oko jedan od pola miliona ili čak i manje. Četrnaest godina ljubavi, sloge i poštovanja Milana i Nemanja krunisali su brakom, a zatim i prvencem Konstantinom.

Bebe Matej Marko Luka i Jovan Petrović
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Petogodišnjak je vijest da će dobiti pojačanje primio sa velikim ushićenjem i srećom. Ipak, umjesto jednog, porodica Petrović postala je bogatija za četiri dječaka, koji su za roditelje, a i doktore na svakom narednom pregledu priredili po jedno iznenađenje.

– Da su baš četvorke, saznali smo nakon par pregleda. Doktori su bili jednako šokirani, baš kao i mi – rekla je majka Milana Petrović.

– Bili smo prvo malo u pozitivnom stresu, ali uzbuđeni. Brzo smo se pribrali i znali smo šta nas čeka i da moramo ići složno do kraja – dodao je otac Nemanja Petrović. Četvorke, čudo i blagoslov, ponosno nose imena, Matej, Marko, Luka i Јovan.

Majka Milana kaže da su dobili blagoslov za ta imena iz manastira Krka i kada su im to rekli, više nije bilo dileme kako će se zvati, odmah su znali da je to to.

Osim radosti, dječaci će u porodični dom Petrovića donijeti i značajne promjene. Roditelji podršku i te kako imaju, ipak, najviše je pronalaze jedno u drugom. Ulogu starijeg brata ozbiljno je shvatio i sin Konstantin.

– Nekih otpirlike najmanje mjesec dana dječaci će biti u bolnici na intenzivnoj, to je normalno kod ovako prijevremeno rođenih beba, mi ćemo se malo uskladiti dok oni ne dođu kući i pripremiti – rekla je Milana.

– Prvo uzajamno poštovanje, ljubav i sloga. Najbitniji je dogovor između bračnih drugova, a sve ostalo se da riješiti – dodaje ponosni otac Nemanja Petrović za RTRS.

Autor: RTRS/Srpskainfo