Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) i Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) spremne su i da zajednički rade na promociji potencijala za ulaganje u Republiku Srpsku čim se za to ukaže mogućnost.

Ovo je zaključak današnjeg sastanka dvije delegacije koje su predvodili v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac i direktor FIPA Marko Kubatlija, na kojem se razgovaralo o dosadašnjim rezultatima i planovima za promociju investicionih potencijala.

Vrhovac je upoznao delegaciju FIPA sa dosadašnjim aktivnostima Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na promociji potencijala za ulaganje u Republiku Srpsku, kao i sa planovima za ovu godinu.

On je rekao da je namjera da tokom ove godine budu održani investicioni sastanci u šest zemalja svijeta, te da investicione aktivnosti IRBRS u posljednjem kvartalu godine budu krunisane velikim događajem u Republici Srpskoj – investicionom konferencijom i investicionim forumom. Vrhovac je upoznao delegaciju FIPA sa investicionim profilima Republike Srpske i profilima naše 64 opštine, kao i sa bazom IRBRS od nekoliko stotina preduzeća iz zemlje i svijeta zainteresovanih za međusobnu saradnju.

FIPA je spremna da pruži podršku u promociji i privlačenju stranih investicija, kad god se za to ukaže mogućnost i potreba, a ostavljena je i mogućnost zajedničkog nastupa na događajima u BiH i u inostranstvu.

Zaključeno je da će saradnjom dvije institucije biti pojednostavljena komunikacija sa stranim ulagačima, čime se povećava šansa za uspješne investicije.

prijedor24h