Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor održao je danas sastanak sa predstavnicima Savjeta roditelja čija djeca pohađaju privatnu Predškolsku ustanovu, klub za djecu “Miki i Mini”.

Teme sastanka bile su cijena boravka djece u ovoj ustanovi i subvencija Grada. Naime, predškolska ustanova je do ovog mjeseca imala cijenu od 340 KM, a roditeljima je najavljeno da će od 1. marta ta cijena iznositi 408 KM, što je povećanje za 20 odsto po djetetu.

Grad Prijedor već drugu godinu izdvaja sredstva za subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatnu Predškolsku ustanovu, klub za djecu “Miki i Mini” u iznosu od 100 KM što je najveće izdvajanje po ovom osnovu u odnosu na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a za tu namjenu ove i prošle godine iz budžeta Grada izdvojeno je po 250.000 KM.

Roditelji su najavili novi sastanak kada će biti razmatrana opravdanost ovakve najave povećanja cijena, ako se ima u vidu da je nakon Odluke o isplati subvencija roditeljima cijena boravka u ovoj ustanovi sa 240 KM povećana na 280 KM, a potom i na 340 KM.

U Prijedoru bi sa novim povećanjem od 1. marta ova cijena boravka djece u privatnoj Predškolskoj ustanovi, klub za djecu “Miki i Mini” , koju trenutno pohađa oko 210 mališana, bila ubjedljivo najskuplja.

Autor: RTRS