Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska održala finansijsku stabilnost i uradiće sve što je potrebno da je dodatno ojača.

Dodik je naveo da će najviše rukovodstvo Srpske u narednom periodu obići sve gradove i opštine kako bi bili podstaknuti važni projekti i da bi se ostvarila potrebna koordinacija.

– Želim da u svakoj opštini bude organizovan tim mladih ljudi sposobnih da brzo reaguju na bilo kakvu otvorenu mogućnost – napisao je Dodik na Instagramu.

Predsjednik Srpske je u osvrtu na prethodnu sedmicu podsjetio da je prisustvovao prezentaciji mogućnosti saradnje sa Saudijskim fondom, te razgovarao sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom o dobroj saradnji sa Srpskom.

– Telefonski sam razgovarao sa /izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne poslove/ Angelinom Ajhorst o evropskom putu, a na sastanku s partnerima u vlasti na nivou BiH postigli smo dogovor da se usaglase tri zakona kako bi bili otvoreni pristupni pregovori sa EU – naveo je Dodik.

Koliko je EU ozbiljna, istakao je Dodik, pokazaće i to da li će odrediti datum početka pregovaračkog procesa.

Autor: RTRS