Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično je nastaradao na današnji dan prije pet godina vraćajući se sa nastupa.

Do saobraćajne nesreće došlo je u Njemačkoj, a pjevač je preminuo u bolnici u koju je prevežen odmah nakon udesa.

Šaban je u Njemačku otišao dan ranije, a otputovao je avionom sa prijateljima, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem. Na istom letu su bile i njegove kolege Dragan Kojić Keba, Seka Aleksić, Maja Berović…

Goca Šaulić, Šaban Šaulić
FOTO: MILAN ILIĆ / RINGIER

Seka je jednom prilikom otkrila da je pjevač sve vrijeme bio nasmijan, ali i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući da se odmori.

Svoj posljednji nastup Šaban je održao sa mlađom koleginicom Teom Tairović, a tokom cijele večeri bio je vidno raspoložen.

– Ajmo, pali, idemo! – rekao je pjevač na početku nastupa i dao znak rukom muzičarima da započnu koncert.

Prva pjesma koju je zapevao bila je „Odlaziš, odlaziš“, publika je bila oduševljena i skandirala: „Šabane, Šabane“.

Kada je završio nastup, prišla mu je Melani Antonić Jekić porijeklom iz jednog malog mjesta kraj Pančeva i zamolila ga da se zajedno fotografišu. Melani je otkrila da je pjevač prije toga imao jedan zahtjev – da skine kapu sa glave prije slikanja.

FOTO: TWITTER/VA1 INFO/SCREENSHOT
FOTO: TWITTER/VA1 INFO/SCREENSHOT

Pjevač i njegova ekipa su otišli u hotel, a kako je njegov kum Slobodan Stojadinović rekao, poslije nastupa su odmah otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pjevač je, kako su prenosili mediji, zbog toga bio nervozan.

Na putu ka aerodromu bila je velika gužva zbog čega su usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto marke “Seat ibica“ zakucao u bankinu.

Putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban upravljao je Turčin Alsin Levent, a išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas.

Bio je pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije bio u njegovom vlasništvu.

Kako se navodi, postoje dvije verzije o Šabanovoj smrti.

Prva je da je nakon saobraćajke Šaban izašao iz kola bez vidljivih povreda i da je mogao da govori, ali da ga doktori na licu mjesta nisu razumeli zbog jezika, mada su shvatili da se žalio na bol u grlu i grudima, kao i da mu se stanje pogoršava. Ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a pjevač je zaspao.

Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu, pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pjevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga ljekari nehotice usmrtili.

Sa druge strane, njemački doktori su objavili da je pojas u automobilu zategao pjevača od siline udarca na mjestu gdje je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao i dočekao operaciju koja je bila neophodna.

Šaban Šaulić
FOTO: VESNA LALIĆ/RINGIER

Nemačko tužilaštvo je naredilo da se detaljno ispitaju sve okolnosti slučaja i da se utvrdi tačan uzrok Šabanove smrti. Prema izvještaju ljekara, pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte.

Obdukcija je završena 21. februara u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a njemačka policija saopštila je da je kralj narodne muzike preminuo od posljedica teškog sudara koji se dogodio 17. februara.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Na vječni počinak ispraćen je pjesmom „Ne plači dušo“.

Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Njemačkoj 18. februara usljed teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživjeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Za dvostruko ubistvo Alsin Levent je dobio zatvrsku kaznu od tri godine i tri mjeseca, piše Blic.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RINGIER/COMBO