Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da OHR nema ništa sa prodajom imovine na Jahorini, koja je danas drugo najveće investiciono gradilište na Balkanu i tu se neće zaustaviti.

Dodik je naglasio da pravobranilaštvo BiH ne postoji po Ustavu BiH, te nije ni nadležno za takvu vrstu priče.

– Ne postoji OHR, ne postoji njihova nadležnost. Sve je to pokušaj da se da do značaja samome sebi. Oni nemaju nikakvih obaveza niti ćemo mi to poštovati. Mogu da rade šta hoće, neće se poštovati – istakao je Dodik komentarišući prodaju imovine na Jahorini i protivljenja OHR u vezi s tim.

Dodik je istakao da su uloženi svi napori da se na Jahorini pojača cijena imovine i zemljišta, te podsjetio da prije pet godina to isto zemljište ne bi moglo da bude prodato ni za milion KM.

– Prodali smo ga za 42 miliona KM u nastojanju da se tamo napravi veliki kompleks, a ne da to bude vazdušna banja. Jahorina je danas mjesto velikih investicija. Poslije `Beograda na vodi` u Beogradu, Jahorina je najveće investiciono gradilište na Balkanu, nema većeg. I to naravno treba da se zaustavi – e neće se zaustaviti! Završene su uplate, a on neka se veseli, poslaću ja Đedove rakije, nek se okrijepi taj Šmit, pa nek igra kolo i radi od sebe šta god zna i umije” – zaključio je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER