Beograd, 21.04.2023. Snaga zene, Vedrana Rudan, Metropol, panel, lepota zene, Ringier Foto Snezana Krstic

Spisateljica Vedrana Rudan nema dlake na jeziku kada govori o bilo kojoj temi, od takozvanih ženskih tajni, i muško-ženskih, preko gorućih političkih, pa nadalje.

Ipak, nerijetko govori o srpsko-hrvatskim odnosima, a sada se dotakla upravo ove priče i tom prilikom se dotakla uspjeha pjevačice Aleksandre Prijović.

Kako je Prijovićka napunila nekoliko dvorana u Hrvatskoj i rasprodala sve koncerte u rekordnom roku, Vedrana je rekla da nove generacije Hrvatica i Hrvata masovno odlaze na njene koncerte, te da njena unuka ne zna ko su Srbi, prenosi Blic.

– Na moju veliku žalost. Ta mi tema izlazi na nos. To bi bilo kao da trideset godina iz dana u dan jedeš istu hranu. Ne znam kako već svi nismo crknuli od anoreksije. Naši političari ne odustaju, stalno nam bacaju istu kost i ne kuže da se većina više ipak ne pali. Riga nam se od te teme. Od rata je prošlo sto godina, Hrvatska je davno očišćena od Srba, oni koji su ostali u selima crkavaju bez struje i vode i tretirani su poput štakora, oni koji sjede u Saboru našoj vlasti zlata vrijede jer daju legitimitet svakoj prljavoj odluci naših zlostavljača. Najnovija generacija Hrvatica i Hrvata u hordama odlazi na koncerte Prijovićke. Raduje me što moja unuka pojma nema ko su Srbi – rekla je ona u intervjuu za NiN.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER