U derbiju 17. kola kuglaške Premijer lige BiH “Rudar” je u odličnoj predstavi, poslije preokreta, savladao ekipu “Ade” iz Banja Luke rezultatom 5-3 3558:3446.

“Okršaj lidera na tabeli ekipe “Rudara” i četvrtoplasirane banjalučke “Ade” počeo je dvobojem Đorđa Paštara (603) protiv Nemanje Galića (612) koji ide na stranu mlađeg Galića, najboljeg kod gostiju. Drugi par donosi, na kraju, iznenađenje gdje Siniša Knežević (567) gubi od “Adinog” veterana Borisa Novakovića (574) zahvaljujući odličnim zadnjim čišćenjem, pogotovo tri vezane devetke na samom kraju njegovog nastupa”, saopštili su iz “Rudara”.

Dodaju da su neprijatnih 2-0 i plus od 16 čunjeva u korist gostiju nagovjestili veliku borbu u nastavku derbija.

“Uz slabo izdanje kapitena Miljatovića (542)pored Biber Morisa (571) koji donosi i gubitak trećeg meč poena postaje jasno da “Rudar” mora preostala tri riješiti u svoju korist kako bi došao do oba boda. Upravo taj preokret započinje Miodrag Trklja (607) koji sigurnom igrom lomi otpor Pavla Paštara (541) pa je sad 3-1 za “Adu”, ali čunjska razlika +16 ide na stranu ’ Rudara’ U poslednjem trećem bloku povratnik u ekipu ’ Rudara’  Marko Trklja (639) poslije pauze zbog povrede, igra odličan meč i dobija Šukalo Dragana (583) te postaje i najbolji akter meča”, kažu iz prijedorskog kluba.

Mladen Džajić

Navode da Marku rame uz rame na ovaj meč stavlaj tačku i Mladen Džajić (600) pobjedom protiv “Adinog” Bojana Novakovića (565) za ukupnu pobjedu “Rudara” 5-3 i +112 čunjeva.

“Mora se i spomenuti i to da je ’Rudar’  imao veliku podršku svojih navijača koji su bodrili i nosili svoj tim do pobjede”, ističu prijedorski kuglaši.

Narednog vikenda “Rudar” ide na još jedan derbi u kojem ga dočekuje drugoplasirano “Posušje”, ekipa koja poslednjih 8 godina nije poražena u svojoj kuglani “Bagušić” u Posušju.

Ovaj meč igraće se u nedelju u 11 sati i lako bi mogao odlučiti o tome ko će biti prvak lige.

Izvor: kozarski.com