Saradnja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i eminentnih stručnjaka iz Rusije, SAD i drugih zemalja u oblasti laparoskopske hirurgije biće nastavljena da bi pacijentima bila omogućeno što kvalitetnije liječenje i zdravstvena njega, rečeno je danas u UKC-u.

–  Ovo je jedan veliki, ali i jedan neobičan uspjeh. Uspjeli smo spojiti nespojivo – to su ljekari našeg porijekla veoma uspješni u Americi i Rusiji. Želim da se zahvalim našim gostima, a istovremeno svojim kolegama da čestitam na ovom velikom uspjehu – rekao je Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

Na UKC-u je Odjeljenje za laparoskopsku hirurgiju organizovalo trodnevni seminar “Onkološka digestivna hirurgija juče, danas, sutra”, a Đajić je rekao da će ljekari iz Rusije i Amerike obaviti operacije i na taj način prenijeti znanje domaćim ljekarima.

– Mi smo u toku sa savremenim dešavanjima, ali nakon ovog sastanka očekujemo da ćemo biti bolji i da ćemo unaprijediti našu hirurgiju, te da našim pacijentima pružimo što kvalitetniju zdravstvenu njegu – rekao je Goran Јanjić- Klinika za opštu i abdominalnu UKC Republike Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske.

Uglješa Stanojević direktor Kurskog onkološkog centra Rusija istakao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam danas u UKC Republike Srpske sa kolegama, najboljim stručnjacima u ovoj oblasti.

– Ovo je jedna fantastična organizacija, kao što je naveo Đajić, spoj nespojivog. Mi uvijek govorimo da medicina ne smije imati granice i ograničenja – istakao je Stanojević.

Na pozivu UKC-u uahvalio se i Igor Milošević iz “Satvuds helt Ohajo” /Sauthwoods Health Ohio/.

– Zajedničkim snagama unapređujemo laporaskopsku hirurgiju i pružamo pacijentima još bolju zdravstvenu uslugu – rekao je Milošević.

Odjeljenje za laparoskopsku hirurgiju Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC Republike Srpske organizuje seminar pod nazivom “Onkološko digestivna hirurgija juče, danas, sutra”.

Riječ je o trodnevnom seminaru koji podrazumijeva jedan dan teoretskog dijela i dva operativna dana. Predavači su eminetni stručnjaci iz Srbije, Rusije i Amerike koji će sa našim zaposlenim podijeliti svoja stečena iskustva i znanja. Tokom dva operativna dana naši stručnjaci će zajedno sa gostima izvesti operativne zahvate tj. laparoskopsku resekciju želuca, jednjaka, debelog crijeva itd.

Autor: RTRS

Foto: Ustupljena fotografija