Kada se poštuju Ustav i nadležnosti, tada nema potrebe da bilo ko čini ustupke. Kada se uvažavaju interesi svih naroda, kompromisi su logična posljedica, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Usvajanjem Programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine 2024 – 2026. i Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, ispunjene su još dvije obaveze Bosne i Hercegovine na evropskom putu. Republika Srpska je sve vrijeme bila posvećena tom cilju – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Navodi da je sve što se pokazalo uspješnim u zemljama EU, za Srpsku uvijek bilo prihvatljivo. Poštovanje i njegovanje različitosti temelj je evropskog jedinstva. Poštovanje činjenice da prava jednih prestaju gdje počinju prava drugih, temelj je evropskih odluka. Zato je poštovanje birača, institucija, Ustava i nadležnosti u BiH evropsko pitanje.

– Zaštita sopstvenih interesa i usaglašavanje s interesima drugih je mehanizam efikasnog funkcionisanja – kaže Dodik, pa dodaje:

– “Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima”, riječi su Mome Kapora, jednog od najumnijih ljudi rođenih na ovim prostorima. Kada nam mišljenje i sud naroda koje predstavljamo i koji su nas izabrali budu najbitniji, a impresije stranaca sporedne, BiH će izaći iz ćorsokaka na evropski put. Tada će i oni pokazati poštovanje prema nama – poručio je Dodik.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER