epa10065966 A couple kiss under the glow of the bonfire as Crowds of people celebrate as the Craigyhill bonfire burns in the Craigyhill housing estate, Larne County Antrim, Northern Ireland, 11 July 2022. Members of the public gathered near the huge pile wood tower in the early evening hours to wait for the Craigyhill bonfire to be set on fire. The nighttime bonfire is seen as the start of the 12th of July celebrations in Northern Ireland celebrating King William of Orange's victory over the Catholic King James in the 1690 'Battle of the Boyne'. The unionists' celebrations had always been a controversy between the Protestant and Catholic communities in Northern Ireland. EPA-EFE/MARK MARLOW

Škorpije imaju sjajan karakter koji je nevjerovatno intenzivan, što objašnjava zašto ih u jednom trenutku volimo, a u sljedećem ih mrzimo.

Oni su uporni i prihvatiće svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj.

Duboko vole

Kada su zaljubljeni, to je sa žestokim intenzitetom. Ali prvo moraju da otpuste svoj skoro neprobojni stav. Oni vrlo pažljivo biraju kome će dati svoje srce. Najveći strah im je da će biti izdati jednom kada otvore svoje srce.

To je razlog zašto oni stalno testiraju svoje partnere, Škorpije su znak horoskopa koji želi da bude siguran da ga je njegov partner dostojan. Kada izabere voljenu osobu, to je ozbiljna odluka, planiraju ostati s partnerom i voljeti ga sve dok ih smrt ne rastavi.

Puni su intenziteta

Škorpija uživa u druženju, ali ne voli površne razgovore. Kada upozna neku osobu na zabavi on može biti i introvertiran i ekstrovertiran, u zavisnosti od teme razgovora koja privlači njegovo interesovanje. Kada se osjeća dobro, angažovan je i raspoložen, pokazuje svoj sjajan smisao za humor, a može biti i sam centar zabave.

Kada se u potpunosti bavi s nekim, voli o dođe do srži razgovora i govori o dubokim i smislenim temama. Oni ne gube vrijeme na čavrljanje ili naklapanje. Ne pitajte Škorpiju šta misli o nečemu osim ako niste spremni za vrlo direktan, a ponekad i netaktičan odgovor.

Zabavni su

Škorpije imaju oštar smisao za humor, koji može biti nekima uvrjedljiv, ali smiješan drugima. Ako ste osjetljivi, to vas može šokirati ili povrijediti vaša osjećanja.

Njihova inteligencija i stil humora daje mogućnost da vidite ironiju u bilo kojoj temi o kojoj ste raspravljali. Oni mogu da uzdrmaju svako okupljanje sa svojim šokantnim komentarima.

Nevjerovatno su snalažljivi i nikad ne odustaju

Ne postoji znak u Zodijaku koji je snalažljiviji od Škorpije. Oni su uporni i prihvatiće svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj.

Za njih odustajanje nije opcija, posebno ako su u romantičnoj potjeri.

Možete im mirno povjeriti svoje tajne

Po prirodi, Škorpije su vrlo tajnoviti ljudi, nikada u potpunosti ne otkrivaju svoje najdublje i najmračnije tajne. Odani su i pouzdani. Oni ne cijene znatiželjne osobe koje pokušavaju da kopaju po njihovom životu.

Ipak, imaju zadivljujuće istražiteljske sposobnosti. Dakle, ako čuvate tajne, oni će ih saznati. Taj dar čini ih odličnim istraživačima, detektivima i špijunima.

Oni moraju da drže sve pod kontrolom

Škorpije su prirodni vođe koji žele da preuzmu nadzor kako bi se stvari odvijale onako kako oni žele. Tada se osjećaju prijatno i sigurno. Ako im stvari izmaknu kontroli, to im stvara veliki stres. Ironično, njihova potreba za kontrolom je i njihova snaga i njihova slabost. S jedne strane, to im omogućuje da ostvare mnogo.

S druge strane, to može dovesti do borbe za vlašću u odnosima s partnerom (ili autoritetom). Ako je potrebno, oni će posegnuti za svim vrstama manipulacije kako bi bili sigurni da vas imaju pod kontrolom. Čak i ako oni stvari postave na način da se osjećate kao da ste vi glavni – zapravo to niste.

Tajanstveni su

U jednom trenutku mogu se činiti otvoreni i izražajni, a zatim u sljedećem postati tihi i tajnoviti. Oni nikad nisu dosadni. Fascinirani su tamnijom stranom života i uživaju ​​u traženju odgovora na najdublja pitanja i najmračnijih tajni osoba, mjesta ili stvari.

Momak i djevojka
FOTO: ARTHURHIDDEN/FREEPIK

Vole podzemni svijet i mogu biti opčinjeni zločinom, smrću, užasom, natprirodnim pa čak i okultnim. Oni uživaju istraživati druge osobe, ali često će uzvratiti kontrapitanjem kada nisu spremni da odgovore na njima postavljana pitanja.

Kad odete sa Škorpijom na sastanak, možete osjetiti kao da on o vama zna više nego što vi znate o njemu. Škorpije vole forenzičke televizijske emisije serije CSI.

Imaju vulkansku narav

Škorpije se ne razbjesne lako. Ali kada se to dogodi, očekujte potres od  8,6 po Rihterovoj skali. Zbog njihove kontrolisane prirode, mogu se pojaviti mirni, ali ako ih neko uznemirava na duboko ličan način, kao što je izdaja njihovog povjerenja, oni će eruptirati poput vulkana i pokazati nivo ljutnje kakvu možda nikada niste vidjeli prije.

Njihov jezik postaje smrtonosan, a druga osoba će osjetiti slavni škorpijin ubod. Ukoliko ih izdate, oni će oprostiti, ali nikada neće to zaboraviti. Oni se smatraju majstorima osvete i poznato je da strpljivo čekaju pravi trenutak da izvrše svoju osvetu. Nemojte nikada prevariti Škorpiju.

Imaju izrazite psihičke sposobnosti

Škorpije su među psihički najosetljivijim znakovima Zodijaka. Oni su vrlo oštroumni, i imaju smisao za hvatanje osjećanja i emocija neke osobe do te mjere da znaju šta ona misli prije nego što uopšte otvori svoja usta. Čini se kao da imaju ugrađene detektore laži kada neko nije iskren s njima.

Strastveni su

Škorpija se takođe smatra najstrastvenijim znakom Zodijaka. Iako mu je seks važan, ako vas odabere za partnera, to je zauvijek. Ova duboka vezanost za njihove partnere je ono što može dovesti do ljubomore i posesivnosti u njihovim odnosima. Ako ste u braku sa Škorpijom, vjerujte – nikada nećete naći lojalnijeg partnera od njega, piše Atma.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MARK MARLOW/EPA