Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je strašna i skandalozna netrpeljivost koju Denis Bećirović pokazuje prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što je Bećirović tokom razgovora sa Kristijanom Šmitom rekao da je najava održavanja velikog Vaskršnjeg sabora Srbije i Republike Srpske “apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu”, Cvijanovićeva je odgovorila da apsolutno neprihvatljivo nije to što navodi Denis Bećirović, već da u demokratskom i civilizovanom svijetu postoji neizabrani stranac koji misli da može biti iznad demokratski izabranog parlamenta, kao i da se takvom strancu žali izabrani član Predsjedništva.

– Njemu očito smetaju nikad bolji i sadržajniji odnosi Srbije i Srpske, iako su oni u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama koji je omogućen Dejtonskim mirovnim sporazumom – rekla je Cvijanovićeva.

Srpski član Predsjedništva je istakla da je jasno da bi Bećirović volio da na Drini postoji gvozdena zavjesa, a ne mostovi, i poručila da taj film neće gledati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na jučerašnjem sastanku, kojem je prisustvovao i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, dogovorili su da u Beogradu i u drugim dijelovima Srbije 5. i 6. maja bude održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Autor: SRNA/RTRS