Sedamdesetšestogodišnji Užičanin, Milovan Milutinović krenuo je pješke, sa ruksakom na leđima iz rodnog grada na Ljetne olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu 26. jula. Ovo mu nije prvi pješački pohod.

Prije nekoliko godina pješačio je do Moskve s ciljem da uživo vidi Putina i prisustvuje Paradi pobjede, a sve je počelo 2012. godine kada je pješke iz Užica stigao u London i oborio Ginisove rekorde.

Milutinović je pješke krenuo od Užica do Pariza, grada domaćina ovogodišnjih Ljetnjih olimpijskih igara. Ovo je treći put da se sedamdesetšestogodišnji Užičanin upusti u ovakav pohod.

– Pokušaću da odem u Pariz i da vidim da li će mi dozvoliti da budem na olipijskoj stazi. Pokušaću ponovo, da poslije deset godina oborim ove rekorde iz Londona u Parizu – naveo je Milutinović.

Već pet decenija bavi se sportom. 2012. godine pješačio je 62 dana do Londona, a već 2020. stigao do ruske prestonice.

Ljubav prema Rusiji i Vladimiru Putinu motivisala ga je da se odvaži na putovanje dugo 2.460 kilometar, prenosi RTRS.

– U Londonu sam napravio dva Ginisova rekorda. Trčanje sa 100 i 200 kilograma tereta. Sljedeća ideja mi je bila da idem u Moskvu kod Putina povodom 75. godišnjice od pobjede nad fašizmom – dodao je Milutinović.

Veliki je humanista. Poznat je kao užički Supermen, jer je bio vicešampion Jugoslavije u bodibildingu, a od četrdesete godine bavi se karateom, prenosi Glas Srpske.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT