Nakon uspješno održanog Investicionog foruma u Beču početkom marta Investiciono-razvojna banka Republike Srpske organizuje forum u istom formatu i u Istanbulu. Investicioni forum na kojem će turskim privrednicima biti predstavljene konkretne ponude za ulaganje u Republiku Srpsku biće održan sutra (utorak, 26. mart) u ovom turskom gradu.

Cilj foruma je da turski privrednici i preduzeća dobiju detaljne informacije o konkretnim ponudama za ulaganje, kao i da se upoznaju sa stimulativnom poreskom politikom Vlade Republike Srpske i prednostima za ulaganje u Republiku Srpsku u odnosu na zemlje regiona i Evropske unije.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, na čelu sa v.d. direktorom Draženom Vrhovcem, predstaviće privrednicima u Istanbulu aktuelne i planirane projekte u oblasti javnih investicija, kao i industrijske zone koje uspješno djeluju širom Republike Srpske. Fokus će biti na privrednim sektorima u oblasti saobraćajne infrastrukture, prerađivačke industrije (drvoprerađivačke i metaloprerađivačke), u sektorima proizvodnje hrane i turizma.

Investicioni forum u Istanbulu dio je ovogodišnjih aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog „INVEST FORUMA“ u septembru prošle godine u Banjoj Luci, u organizaciji IRBRS i Vlade Republike Srpske. Nakon Beča ovo je drugi forum od planiranih šest u Evropi i svijetu u ovoj godini.

Istanbul je izabran kao destinacija zbog velikog interesovanja turskih privrednika tokom INVEST FORUMA u Banjoj Luci, kao i zbog dobrih bilateralnih odnosa Republike Srpske i Turske.

Kruna ovih aktivnosti biće objedinjeni veliki događaj na jesen u Republici Srpskoj – Četvrta investiciona konferencija „INVEST SRPSKA“ i Drugi „INVEST FORUM“.

prijedor24h