U Gradskoj upravi održan je drugi sastanak o “Dijalogu sa organizacijama civilnog društva”.

Tema drugog “Dijaloga” je bila usmjerena na jačanje saradnje između Grada Prijedora i organizacija civilnog društva (OCD) te zajedničko planiranje i sprovođenje projekata u cilju postizanja dugoročnih ciljeva u zajednici.
Projekat Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija u BiH, a implementira UNDP u BiH, u saradnji sa lokalnim zajednicama.

“Danas smo ovdje konkretno sa jednim nastavkom dijaloga sa organizacijama civilnog društva. Mi smo samo inicijatori održavanja jedne redovne komunikacije između OCD-a i gradskih vlasti. Mislimo da je ta saradnja neophodna i jako bitna za svaku lokalnu zajednicu. Mi kao ReLOaD smo tu da podržimo te napore grada i lokalnih organizacija civilnog društva”, rekao je Damir Žarak, saradnik za rad sa lokalnim upravama u BiH.
Predstavnici sportskih klubova, planinarskih društava, udruženja građana, omladinskih organizacija i kulturno-umjetničkih društava ispred organizacija civilnog društva iznijeli su svoje planove.
Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić izjavio je novinarima da je tema današnjeg ” Dijaloga” bila usmjerena na jačanje saradnje između grada Prijedora i organizacija civilnog društva, te zajedničko planiranje i sprovođenje projekata u cilju postizanja dugoročnih ciljeva u našoj zajednici.
” Veoma je važno da njegujemo kulturu dijaloga. Kako formalnog tako i neformalnog. Naš cilj iz ovog dijaloga je da predstavimo Grad i njegove dugoročne ciljeve u radu sa Organizacijama civilnog društva i segmente koje očekujemo u saradnji sa njima”, rekao je Milješić Ovo je drugi u nizu sastanaka od planirana tri koji će se finalizovati ove godine.

Izvor: prijedorgrad.org