epa11084306 Coach Goran Ivanisevic (L) gives Novak Djokovic a ball during a training session on Rod Laver Arena on Day 4 of the 2024 Australian Open at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 17 January 2024. EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su saradnju nakon skoro pet godina.

Saradnja je završena poslije mastersa u Majamiju.

Ivanišević se priključio Đokovićevom timu u prvoj nedjelji Vimbldona 2019. godine i sa Novakom je ostvario brojne uspjehe, ali i prošao neke izuzetne teške trenutke, poput diskvalifikacije sa US opena i deportacije iz Australije.

FOTO: JAMES ROSS/EPA
FOTO: JAMES ROSS/EPA

Velike zasluge idu Zecu za to što je Novak Đoković poboljšao voleje i servis. Zajedno su osvojili osam grend slem titula (ne računajući Vimbldon 2019. godine).

Tokom trenerske karijere, Ivanišević je prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Čeka se da Novak Đoković napravi potez

Sada se iščekuje Novakov naredni potez – imenovanje trenera.

Na treningu na Košutnjaku u utorak, sa njim je bio Nenad Zimonjić, i moguće je da će on biti na nekim turnirima uz Novaka, ali nije realno da bude dugoročno rješenje. Karlos Gomez Erera – prošlogodišnji sparing partner, a sada i agent – takođe će biti uz Novaka u predstojećem periodu, a žurbe neće biti: slijedi proces, vaganje, razgovori, poslije čega će biti poznat Đokovićev novi trener, piše Sport klub.

Naredni turnir za Novaka biće masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.

Autor: Srpskainfo

FOTO: JAMES ROSS/EPA