Pripadnici Policijske uprave Prijedor učestvuju u akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju povodom obilježavanja Dana policije,  4. аprila, organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.Policijski službenik Policijske stanice Novi Grad, Saša Bukvić kaže da je ovo četrdeseti put da daruje krv jer smatra da je to veoma human gest.


U Odjeljenju za transfuziju krvi u prijedorskoj Bolnici pripadnici Policijske uprave Prijedor darujući dragocjenu tečnost iskazuju humanost ove profesije.
“Ovo je 15. put da dajem krv. U akcijama učestvujem kada imam priliku, zavisi kako mi dozvole obaveze. Ako Bog da još malo ću u penziju pa se nadam da ću nastaviti i dalje sa ovom aktivnošću”, rekao je Željko Baltić, policijski službenik Policijske stanice Novi Grad.
Policijski službenici smatraju da je pomoć na ovakav način nešto najdragocjenije što se može učiniti za drugog čovjeka.
“Motiv je isključivo humanog karaktera. Osjećaj da nekome možete pomoći i možda spasiti život je dovoljan motiv. Svake godine od kada sam u MUP-u, kada MUP organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi odazivao sam se nekada i više puta u toku godine”, rekao je pripadnik PU Prijedor, Miroslav Gajić.
Portparol Policijske uprave Prijedor, Zvezdana Alendarević, podsjetila je da već godinama, na ovaj način, policijski službenici pokazuju humanost.
“Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje MUP organizuje u okviru obilježavanja Dana policije i u toku ovih pet dana 67 policijskih službenika Policijske uprave Prijedor će darovati krv”, rekla je Alendarevićeva. Akcija je počela 25. marta i trajaće do 29. marta.

Izvor: kozarski .com

Foto: PU Prijedor