Danas je tužan dan za Srbiju. Potraga za malom Dankom Ilić je završena na tragičan način, rekao je ministar policije Bratislav Gašić.

On je na konferenciji za novine do detalja otkrio kretanje ubica kritičnog dana.

Roditelji Danke Ilić
FOTO: MILAN ILIĆ, ZORAN ILIĆ/RINGIER

Ubice Danke Ilić su se prvo zaustavili nekih 100 metara od kuće, a zatim krenuli dalje kada su automobilom udarili djevojčicu.

Osumnjičeni Dejan Dragijević (50) je vozio službeni automobil Vodovoda, dok je Srđana Jankovića (50) bio na mjestu suvozača.

Nakon što su udarili djevojčiceu, Janković je Danku Ilić bukvalno ubacio na zadnje sjedište preko alata, a zatim su krenuli dalje.

Par desetina metara kasnije na putu ih je zaustavio automobil u kojem su se nalazili Dankini roditelji.

Otac ih je upitao da li su vidjeli djevojčicu, a ubice su odgovorile da nisu.

Na kraju su se dovezli do deponije kada su bacili tijelo na bedem i odvezli se dalje.

Ministar Gašić je naveo da su tokom istrage utvrdili kako je kobnog dana u Banjsko polje ušlo 17 automobila, a da ih je izašlo 2.

Od velike pomoći u istrazi bilo je i to što je automobil Vodovoda imao GPS uređaj.

Gašić je objasnio kako je istragom utvrđeno da je majka Ivana Ilić u selo došla u 13.10. u Banjsko polje.

danka ilić nestala djevojčica iz bora
FOTO: MILAN ILIĆ/FACEBOOK

– Djeca su bila u dvorištu i igrala se kada ih je fotografisala. U 13.22 poslala je posljednju fotografiju djece suprugu. Sin joj je nakon toga tražio vodu i ona je otišla po flašicu u autu par metara dalje. Tada je shvatila da Danke nema. U 13.41 je pozvala supruga i rekla da Danke nema. U 13.45 pozvala je policiju, koja je došla u 13.59 koja je odmah krenula u potragu- objasnio je Gašić.

Dodao je kako je praćeno kretanje majke upoređujući sva druga lica koja su se kretala istom trasom. Provjeravano je kada je nastala fotografija što je bilo od velike važnosti.

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine i od tada je trajala jedna od najvećih potraga koju pamti Srbija za djevojčicom.

Autor: Nikola Morača/Srpskainfo