Vlada Republike Srpske usvojila je danas Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice i proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u Republici Srpskoj.

Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske, a važiće do 30. juna ove godine.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno šest odsto u veleprodaji, odnosno osam odsto u maloprodaji za sljedeće proizvode:

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno četiri odsto u veleprodaji, odnosno šest odsto u maloprodaji za hranu za dojenčad i hranu za bebe – isključivo zamjena za majčino mlijeko, sva pakovanja i za pelene za djecu i za odrasle – sva pakovanja.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 10 odsto u veleprodaji, odnosno 12 odsto u maloprodaji za sljedeće proizvode:

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno šest u veleprodaji, odnosno 18 odsto u maloprodaji za lijekove.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je će oko 500 proizvoda u Srpskoj biti jeftiniji.

– U uredbi se pominje 29 različitih artikala, cijene za oko 500 proizvoda će biti snižene u Srpskoj – rekao je Šulić nakon sjednice Vlade Republike Srpske, prenosi RTRS.