УБ, 10. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик са предсједником Србије Александром Вучићем у посјети Памбуковицу код Уба.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je da neće biti ukidanja Republike Srpske i da će Srbija biti uz RS.

Mogu da pokušaju da je ukinu, ali ne vjerujem da je to moguće, ne bih im to savjetovao. To će biti i jedna od tema našeg vaskršnjeg sabora sa Republikom Srpskom, rekao je Vučić.

On je naveo da je RS prema Dejtonu sastavni dio BiH, ali da i po Dejtonu ima svoju teritoriju, svoj narod i svoje ingerencije.

Neće biti ukidanja Republike Srpske, ma šta neki govorili i ma šta mnogi ma o čemu maštali – rekao je Vučić za TV “Informer“ uoči sjednice Generalne skupštine UN na kojoj se očekuje da će biti usvojena Rezolucija o Srebrenici.

On je istakao da će Srbija u pokušaju da spriječi tu rezoluciju pričati sa svima. Povodom američkih i zapadnih sankcija rukovodstvu RS, on je rekao da nisu sankcije koje neko nekome uvede, slika sramote tog protiv kog su sankcije uvedene, već onih koji su te sankcije uvodili.

Povodom priče o reparacijama od Srbije, on je podsjetio na presudu međunarodnog suda u korist Srbije da nije Srbija kriva za Srebrenicu i da se ne može suditi dva puta o o istoj stvari.

Zamalo linčovan u Srebrenici

On je podsjetio da je u Srebrenici bio zamalo linčovan, a da još niko nije odgovarao niti uhapšen zbog toga i da je to presedan.

– Jeste li čuli da su ovi stranci koji upravljaju situacijom u BiH od Eskobara do Šmita, tražili da budu uhapšeni napadači? Ne. Znate li zemlju u svijetu gdje je izvršen pokušaj linča nad predsjednikom druge zemlje, a da niko nije odgovarao zbog toga… Nastaviće da lažu, i svi će šutiti. To im se uklapa u narativ. Srbi moraju da budu zlikovci i da budu krivi – rekao je Vučić.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SRNA