БИЛЕЋА, 16. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србије Александар Вучић и премијер Републике Српске Радован Вишковић приликом посјете Билећи.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović izjavio je da će Vlada Srbije pomoći ovu opštinu sa milion KM.

Istovremeno, Srbija i Republika Srpska podržaće realizaciju različitih projekata i otvaranje radnih mjesta u ovoj lokalnoj zajednici.

Za tri dana biće na računu opštine Bileća ta sredstva od Vlade Srbije – rekao je Vujović novinarima nakon današnjeg sastanka sa predsjednicima Republike Srpske Miloradom Dodikom i Srbije Aleksandrom Vučićem, te premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Vujović je istakao da će Vlada Srbije pomoći nekoliko projekata koje je opština predložila kao što je dogradnja vrtića.

On je zahvalio predsjednicima Srbije i Srpske za posjetu ovoj hercegovačkoj opštini, navodeći da je to istorijski i veliki dan za Bileću

-Obećana nam je pomoć Srbije i Srpske, za početak će Vlada Srbije sa milion KM da pomogne budžet opštine, a dalje će se ići u pravcu obezbjeđivanja sredstava za dogradnju vrtića, obnovu zgrade Narodne biblioteke, nastavak izgradnje vodovoda ka selu Baljci – rekao je Vujović.

On je dodao da je Vlada Srpske, osim za projekte, obećala pomoć za investicije i otvaranje radnim mejsta u ovoj opštini.

Vujović je dodao da će opština Bileća sa ovih milion KM moći da izmiri dugove prema Poreskoj upravi i dobavljačima, te da isplati dio zaostalih plata korisnika lokalnog budžeta.

Vučić: U junačkoj Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada – naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

-Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmjerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji – naveo je Vučić na “Instagramu”.

Autor: Srpskainfo

FOTO: SRNA