Sinoć je u Pozorištu Prijedor premijerno izvedena predstava “Let iznad kukavičjeg gnijezda” Kena Kizija, u režiji Gorana Damjanca.

Riječ je o klasiku popularne kulture i prvom Kizijevom romanu koji je ubrzo nakon objavljivanja postao jedan od najpopularnijih modernih literarnih ostvarenja na svijetu.
Režiser predstave Goran Damjanac izjavio je nakon sinoćne premijere da je adaptaciju romana uradila Jelena Paligorić Sinkević, kao i da će mu biti drago da svako iz ove predstave izvuče neku svoju poruku.

“Trebaće mi neko vrijeme da saberem utiske, ali prezadovoljan sam reakcijama publike i načinom na koji su glumci naš dogovor uradili i dirnuli publiku, a ja sam iznova proživio ovu priču u njihovoj interpretaciji”, rekao je Damjanac novinarima.
Direktor Pozorišta Srđan Knjeginjić, koji glumi u predstavi, izjavio je da je zadovoljan jer je bilo puno pozorište i da će trebati vremena da sabere sve utiske sa ove premijere.
“Jedva čekam da porazgovaram sa ljudima i da vidim koju smo im poruku prenijeli, tako da sam generalno zadovoljan i posjetom i procesom rada na predstavi”, rekao je Knjeginjić.
On je dodao da će predstava na sceni biti onoliko koliko bude interesovanja za nju, ali da smatra da može da bude dugovječna.
Glumac Darko Stojić smatra da su članovi prijedorskog Pozorišta izvukli ono esencijalno iz romana.
U predstavi igraju i Miroslav Sinikić, Mirela Predojević, Marko Vukosav, Dean Batoz, Ilija Ivanović, Želimir Rivić, Siniša Vučićević, Jelena Seksen i Sabina Halilović.
Ovo je druga premijera u 71. sezoni Pozorišta Prijedor.
Predstava će za prijedorsku publiku biti odigrana i 11.maja budući da je dio programa obilježavanja Dana grada, 16. maja.

Izvor: prijedorgrad.org