U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha do 28 stepeni Celzijusovih.

U poslijepodnevnim časovima na jugozapadu će doći do umjerenog razvoja oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od osam do 12, na jugu do 15, u višim krajevima od četiri, a dnevna od 23 do 28, u višim krajevima od 18 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 10, Kalinovik i Čemerno 20, Gacko i Han Pijesak 21, Sokolac i Kneževo 22, Livno 24, Bileća, Srebrenica, Bihać i Neum 25, Srbac, Trebinje, Foča, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 26, Novi Grad, Prijedor, Bijeljina, Rudo, Višegrad, Šipovo, Doboj, Brčko i Široki Brijeg 27, Zvornik 28, Mostar i Zenica 29 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER