SNSD izlazi na oktobarske izbore, a odluka o izlasku bila je teška, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Kovačević je istakao da je “SNSD bio spreman da zajedno sa svim strankama odbije da izađe na oktobarske izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija po zakonu koji je nametnuo Kristijan Šmit”

– S obzirom na to da nije bilo stranaka sa kojima bismo mogli razgovarati nismo mogli da dozvolimo da na vlast dođu oni kojima nije u interesu zaštita i interes Republike Srpske. Odluka je bila teška, naš stav je bio da ne treba izaći. Pozvali smo sve stranke na zajendički sastanak i kako bismo izašli sa jedinstvenim stavom. Međutim, stranke iz opozicije odbile su da sjede sa predsjednikom Srpske i NSRS. Čuli smo i da njima ne pada na pamet da razgovaraju sa predstavnciima većine građana u Srpskoj i da će oni definitivno izaći na te izbore – rekao je Kovačević.

Kovačević je poručio da se ne smije prepustiti sudbina ljudi u Srpskoj u ruke onima koje ne zanimaju interesi Srpske, nego njih samih i njihovih stranih nalogodavaca.

On je istakao da je plan SNSD da na izborima ostvari ubjedljivu pobjedu.

– Na izbore idemo potpunio spremni – naglasio je Kovačević.

Kovačević je upozorio da su “predstavnici opozicije spremni da uz pomoć međunarodne zajednice, a uz skoro nikakav legitimitet, preuzmu vlast u lokalnim zajednicama”.

– To im nećemo dozvoliti – poručio je Kovačević.

Autor: RTRS

Foto: RTRS