U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana konferencija za novinare na kojoj je rečeno da je održano povoljno stanje bezbjednosti, evidentirano je manje saobraćajnih nesreća u odnosu na april  prošle godine, a broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira je smanjen za 51 odsto.

„Evidentirano je 57 krivičnih djela,  od čega 23 po nepoznatom izvršiocu, ili 46 odsto. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 88 odsto, dok rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 72 odsto. Pad broja imovinskih krivičnih djela nastavlja se i tokom aprila mjeseca . Evidentirano je 21 krivično djelo što je za 16 odsto manje u odnosu na uporedni period“, rekao je načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano je 7 krivičnih djela, od kojih su dva koruptivnog karaktera. Za krivična djela „Nesavjestan rad u službi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ nadležnom tužilaštvu je dostavljen izvještaj protiv četiri fizička i jednog pravnog  lica,  čijim izvršenjem je grad Prijedor oštećen  za više od 9, 0 miliona maraka.Policija je rasvijetlila i pojavu krivotvorenih novčanica.

„U jednom danu na području Prijedora stavljene  su  u opticaj na šest različitih benzinskih pumpi  falsifikovane novčanice u promet,  u apoenu od  200 evra. Ovaj slučaj smo rasvijetlili u potpunosti“, izjavio je Goran Karan, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež je rekao na današnjoj konferenciji da je broj prekrašaja iz oblasti javnog reda i mira značajno smanjen i za 51 odsto je manji u odnosu na prošlu godinu. Svi  javni skupovi su protekli bezbjedno.

„Što se tiče stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja i ovdje je stanje zadovoljavajuće. Imali smo 78 saobraćajnih nezgoda, što je za 11 nezgoda manje,  nego u aprilu prošle godine.Najbitnije je da nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom,  kao ni prethodne godine“, istakao je Jež.

U toku je održavanje maturskih proslava, a načelnik Sektora policije Zoran Jež je naglasio  da policijski službenici u saradnji sa inspekcijskim službama preduzimaju potrebne radnje,  u cilju spriječavanja vršenja prekrašaja iz oblasti javnog reda i mira.

Izvor: kozarski.com