U nizu svečanosti kojima se obilježava Dan i krsna slava Narodne biblioteke ” Ćirilo i Metodije” večeras je u gradskoj čitaonici organizovano druženje sa književnicom i novinarkom Vesnom Dedić.

” Nisam prvi put u Prijedoru, na ovom istom mjestu bila sam 2016. godine i vjerujem da će večeras biti još lepše” , izjavila je Dedićeva na početku druženja za publikom.
Ona je dodala da su njena druženja sa čitateljkama vrlo netipična , da nisu prave promocije već druženja na kojima se priča o temama iz njenih romana i da nikada nije imala istu promociju.

” Ianče, ovdje se uvijek dobro osjećam i imala sam potrebu da vratim odnosno da stavim na papir sve te emocije vezane za ove krajeve i novi roman koji izlazi 11. juna Molitva za krajse 70 odsto dešava na ovim prostorima”, rekla je Dedićeva.
Direktor Narodne biblioteke ” Ćirilo i Metodije” Gordana Vila potrdila je da se proslava Dana i krsne slave ove ustanove završava sutra, 24.maja kada će u podne biti organizovana dodjela nagrada najvrijednijim čitaocima biblioteke, posjetiocima čitaonice i vjernim saradnicima ustanove.
” Ujedno pozivam sve sugrađane da se sutra na naš praznik besplatno učlane u biblioteku”, poručila je Vila.

Izvor: prijedorgrad.org