Pjevač Nikola Rokvić stigao je u manastir Svetog Nektarija Eginskog, a njegov susret sa porodicom bio je izuzetno emotivan.

Njegova majka, Slavica Rokvić, nije krila koliko je ponosna na sina, a sada je na Instagramu podijelila porodičnu fotografiju uz opis:

– Sine! Iz mog naručja sa sigurnošću si pružio prve korake u susret novim iskušenjima, pogledima, životnim shvatanjima preplavljen istraživačkim poletom, čvrsto stojeći nogama na zemlji. Ne dopuštajući da te zanos života ponese i uznese. Da bi danas sigurnim koracima mladog čovjeka, noseći i sopstveni krst pomirio prošlost kroz sadašnjost zarad svijetlije i bolje budućnosti svih nas, a naročito onih kojima je prosvjetljenje i ozdravljenje najpotrebnije. Najljepše mjesto gdje jedan čovjek može biti su nečije misli, nečija molitva i nečije srce. Kroz tebe je Gospod uslišio nečiju molitvu, kroz tvoju žrtvu nekom će radost ponovo zakucati na životna vrata i dati nadu u bolje sutra. Ponosna, sa suzom radosnicom u krajičku oka hrlim ti u susret sine moj, ne brinući se za sigurnost sopstvenih koraka. Radujmo se zajedno – napisala je Slavica.

“Ponosan sam na moj narod”

Nikola Rokvić na put od 31. dana krenuo je sa ciljem da njegova fondacija “Porodica” prikupi sredstva za onkologije u Srbiji.

– Ponosan sam na moj narod, na druge narode koji su sa radošću prihvatili sve ovo, zajedno smo išli ovim putem. Zajedno smo bili u vjeri i ljubavi.

Kako si uspijevao da zadržiš radost u svakom trenutku?

– Tako sam se osjećao. Mislio sam da će biti mnogo teže, spremio sam se, dao sam cijelog sebe. Sa prvim korakom sve je bilo lagano i radosno. Kada idete putem i kada doživite te trenutke i kada vidite svijet drugačijim očima i da sve ima smisla, to sve ozari dušu i cijelo biće i jedino što možeš je da se raduješ.

Najteže iskušenje

– Ja sam krenuo sa stavom da se ničega ne plašim, tako sam i išao. U nekim trenucima mi je Gospod dao da uđem u situaciju koja je rizičnija, kako bi mi pokazao da imam strahove i da se izborim sa njima i da ih prevaziđem – rekao nam je Rokvić, prenosi Blic.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RINGIER