U Prijedoru se po 11. put održava ženski Odbojkaški turnir gradova pod nazivom „Mi volimo odbojku“, a u organizaciji prijedorskog Odbojkaškog kluba „Prijedor“.

Učestvuju ekipe iz Zenice, Kotor Varoša, Bjelovara, Odžaka, Slavonskog Broda, Gline , te Prijedora.

Ana Marija  Štimac Mostovac ,   trener  i igračica kluba iz Bjelovara kaže da u Prijedor na ovaj turnir dolaze dugi niz godina.

„Veselimo se uvijek pozivu zato što ovdje prvenstveno dolazimo zbog druženja.Mi smo ovdje došle u petak, da bismo imali vremena da obiđemo grad i da vidimo nešto osim dvorane“, kaže Štimac Mostovac.

Ruždija Radončić, trener OK „Čelik- R“ iz Zenice ističe da na turnir dolaze osmi put, te da od takmičenja očekuje prije svega lijepo druženje ućesnika.

Odbojkaški klub „Kotor Varoš“ je takođe uzeo učešće na turniru, a trener kluba Dragan Zeljković navodi da su ovakvi turniri izuzetno dobri, kvalitetni, da dolaze ekipe iz susjednih zemalja.

Nedeljka Vuković, sekretar OK „Prijedor“  ističe da je ovaj klub po jedanaesti put domaćin ovog turnira.

„Grad Prijedor mora da pokaže da ima i drugačije viđenje sporta i drugačije načine, zato ovo smatramo turnirom gradova, a ne turnirom klubova. Želimo da se pokažemo kao jako dobri domaćini, još bolji organizatori . Većina ovih klubova, odnosno gradova koji su danas ovdje su uglavnom i po deseti put.“, rekla je Vuković.

Takmičenje se odvija u dvije grupe, jer je ukupno osam ekipa, na dvije mreže. Prvaci jedne i prvaci druge grupe odigraće za prvo mjesto, a drugoplasirani će igrati za treće i četvrto mjesto.

Izvor: kozarski.com