JZU „Gradska apoteka“ prošlu poslovnu godinu završila je uspješno, sa pozitivnim rezultatima. Trud i rad se isplatio, a zaposleni ističu da su im uvijek na prvom mjestu pacijenti. Božana Ćuk, magistar farmacije, kaže da je posao apotekara interesantan, ali i zahtjevan.

“Što se tiče posla, on je uvijek pun izazova. Mi smo tu da te izazove prihvatimo i savladamo sve teškoće i probleme na koje naiđemo, samo da nam pacijenti ne pate, da ne ispaštaju i da uvijek ima sve što oni trebaju“, kaže Ćuk.

„Gradska apoteka“ je, pored pozitivnog bilansa ostvarenog na kraju prošle godine, zadržala isti broj radnika, njih 33. Otvorene su dvije nove poslovne jedinice.

Željko Šormaz, v.d. direktora “Gradske apoteke”, ističe da su savladali brojne izazove, ali da im problem predstavlja nelojalna konkurencija.

„Mi smo poprilično dobro pokrili područje cijelog grada, imamo apoteke kako u samom centru grada, tako i u Ljubiji, Kozarcu i Omarskoj. Imamo apoteku i u bolnici i sa te strane kao JZU dostupni smo svim građanima da mogu ostvariti svoje pravo ili potrebu za kupovinom, nabavkom lijekova i medicinskih sredstava. Na farmaceutskom tržištu prepušteni smo borbi sa privatnim apotekama. Najvažniji izazov koji je prisutan na farmaceutskom tržištu je nedostatak radnika, pogotovo magistara farmacije“, navodi Šormaz.

JZU „Gradska apoteka“  za sada nema problem sa nedostatkom adekvatnog kadra, a u svom sastavu ima sedam apoteka i jednu apotekarsku stanicu.

Izvor: kozarski.com