Edi Zdjelar (24) i njegova supruga poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Novske u Hrvatskoj.

Zdjelar je vozio velikom brzinom BMW kojim se zabio u kamion na auto-putu, a u automobilu je sa njima bilo i dijete.

Nekoliko sati prije nesreće, na svom je Fejsbuk profilu objavio snimak koji pokazuje kako juri BMW-om po auto- putu, na kom se može vidjeti da je vozio i više od 200 km/h. Na videu se u pozadini glasno čuju i narodnjaci, a napolju pada kiša.

Zdjelar je u jednom djeliću snimka pozdravio svoje prijatelje i obavijestio ih da ide na krštenje. Video je sniman između 14.30 i 14.45, što odgovara vremenu nesreće koja je prijavljena u 15 sati.

Već je jednom izazvao nesreću

Portal 24sata piše da je Zdjelar 2019. skrivio još jednu saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom. U mjestu Kovačevac kod Nove Gradiške kao vozač kombija izgubio je kontrolu nad vozilom i nekontrolisano je prešao na drugu stranu puta i udario u betonski most. Poginuli su tada muškarac i njegova trudna supruga.

Djevojčica u bolnici, van životne opasnosti

U petak, 31. maja oko 15 sati, na sjevernoj traci auto-puta A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvora Okučani i Novska, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok je jedna osoba teže povrijeđena, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljajući automobilom novogradiških oznaka u smjeru Novske, udario u zadnji dio kamiona registarskih oznaka BiH koji se kretao ispred njega u istom smjeru.

Kako saznaje Jutarnji list iz KBC-a Zagreb, djevojčica je stabilno i trenutno van životne opasnosti.

Autor: Srpskainfo

FOTO: ZDJELAREDI/FACEBOOK/SCREENSHOT