Posla ima ali niko se ne žali. Najvažnije je urediti gradsko kupalište jer su vrućine već počele i sezona samo što nije.

“Trudimo se iz akcije u akciju da uvijek uradimo nešto korisno za naš grad. Sad je sezona košenja, prošle sedmice smo bili i na Ljubinom brodu”, rekao je Ognjen Savić iz Organizacije “Čuvari Sane”.

“Ovaj put zajedno sa komunalcima grada Prijedora, da dočekamo i to da se udruže trimeri i da se prekosi ovaj gradski dio”, dodao je Savićev kolega Milan Sadžak.

Cilj je da grad bude čist, a naročito obale Sane u ovim vrelim danima. Zajednički je sve lakše, kaže direktor Komunalnog. Hvali omladinu koja se prihvatila posla.  a tu je omladina koja ne bježi od rada.

“Zajedničkim snagama radimo. Oni imaju dio svoje mehanizacije. Mi smo pomogli sa svojim radnicima, ljudstvom, zatim kasnije sve ovo što se izvuče sa obala, naša mehanizacija će sve ovo da pokupi”, kaže, Dalibor Grabež, direktor Komunalnih usluga Prijedor.

Biće uređeno još plaža. Sve mora da bude spremno za ljeto.

“Organizovali smo za ovaj dio sad korito Sane da se uredi. Naravno na tome nećemo stati, imamo plažu Ušće , plažu Žeger, nadamo se da će prije početka sezone sve plaže biti spremne za naše kupače”, ističe Aleksandar Šobot, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove Grada Prijedora.

Za uređenje obale i gradskih kupališta iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 15.000 KM.

Izvor: ATV