БЕОГРАД, 8. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је на централној манифестацији "Један народ, један сабор - Србија и Српска" да је једина алтернатива српском народу она коју се веже за државни и национални интерес. /Фото - Борислав Здриња/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Svesrpski sabor osudio svako nepoštovanje Dejtonskog sporazuma i demokratkih procedura u BiH, prenos nadležnosti, kao i nametanje zakona.

Svesrpski sabor održan juče u Beogradu osudio je svako nepoštovanje i kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i demokratskih procedura u BiH, nametanje zakona, preglasavanje konstitutivnih naroda, prenos nadležnosti sa entitetskog na centralni nivo, kršenje ljudskih prava i sloboda, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da je Sabor osudio nepoštovanje i kršenje garantovanih prava srpskog konstitutivnog naroda na slobodno i samostalno odlučivanje i djelovanje unutar dejtonske BiH.

Predsjednik Srpske je napomenuo da je tokom protekle sedmice u Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je potvrdio da Rusija stoji iza nastojanja Republike Srpske da se poštuje slovo Dejtonskog sporazuma.

-Predsjednik Putin je pun prijateljstva i razumijevanja prema Srpskoj. Svi dogovori koje smo imali na prethodnim sastancima se uspješno realizuju. Izrazio sam zahvalnost što sam i ove godine pozvan na Ekonomski forum – istakao je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo