U Republici Srpskoj i Federaciji BiH prije podne biće toplo i sparno vrijeme, a u popodnevnim časovima očekuje se nestabilno i promjenljivo uz novo naoblačenje sa sjevera koje će tokom dana donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom, pretežno na sjeveru.

Lokalno su moguće i nepogode. Na jugu i istoku ostaje pretežno sunčano uz prolaznu malu oblačnost. U kasnim večernjim časovima i u tokom noći na utorak očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje će se premještati ka istoku i donijeti jaču kišu i pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je bilo promjenljivo oblačno uz prolaznu kišu ponegdje. Na sjeverozapadu ponegdje jača kiša. Ponegdje je registrovana i tropska noć (temperatura iznad 20 stepeni). Maksimalna temperatura od 28 do 35 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 23.

Temperatura izmjerena u 7 časova: Han Pijesak 15, Čemerno 15, Bjelašnica i Livno 17, Rudo, Foča i Zenica 18, Sarajevo 19, Bileća, Drvar 20, Mrkonjić Grad i Ribnik 20, Novi Grad i Tuzla 21, Doboj, Mostar i Trebinje 22, Bijeljina i Prijedor 23, Brčko i Neum 24, Banjaluka 25 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo