Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor održao je danas sastanak sa direktorom preduzeća ” Autotransport Prijedor ” a.d. Prijedor Darkom Aleksićem.

Aleksić je tokom saastanka informisao gradonačelnika da je u ovom preduzeću deset godina unazad slična odnosno teška situaciji te da su toj stalnoj borbi za opstanak doprinijela podignuta četiri nepovoljna višemilionska kredita 2013. i 2014. godine. Potom su na iste, 2018. i 2019. godine rađeni reprogrami i dodatna zaduženja što je preduzeće dovelo u nezavidan položaj.
Teškoj situaciji dalje doprinosi i smanjenje broja putnika, kao i poskupljenje rezervnih dijelova i goriva.
Kako bi trenutna situacija bila koliko-toliko ublažena , gradonačelnik je interventno odobrio uplatu u iznosu od 100.000.KM iz budžeta Grada što će preduzeću ” Autotransport ” omogućiti nabavku goriva i isplatu dijela plate.
Grad Prijedor je u posljednje dvije godine za ” Autotransport” imao rekordna izdvajanja iz budžeta i to 2023.godine pola miliona KM dok je od početka 2024.godine uplaćeno 200.000 KM .
U narednom periodu gradonačelnik će održati sastanak sa rukovodstvom ovog preduzeća , radnicima i sindikatom kako bi se pronašlo najbolje rješenje za izlazak iz ove , višedecenijski , teške situacije.
Trenutno je u preduzeću zaposleno 58 radnika.

Izvor: prijedorgrad.org