I ove godine, u okviru “Prijedorskog ljeta”, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” organizovala je na Malom gradskom trgu “Knjigomaniju”, biblioteku pod vedrim nebom. Manifestacija ima humanitarni karakter, jer se prikupljene knjige i slikovnice doniraju djeci koja se liječe na Odjelu pedijatrije prijedorske bolnice. Svojim drugarima, knjige i slikovnice poslali su i mališani Dječijeg vrtića “Radost” i poželjeli im brz oporavak.

Po uzoru na zdravstvene ustanove u većim gradovima, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” i prijedorska bolnica prije dvije godine osnovali su bibliotečki kutak na Odjelu pedijatrije. Manifestacijjom “Knjigomanija” šalje se poruka malim pacijentima i njihovim roditeljima da nisu sami i zaboravljeni.

“Prije svega želimo da predstavimo naše aktivnosti, našu izdavačku djelatnost. Isto tako, ova akcija ima i humanitarni karakter. Kao i prethodnih godidna, prikupljamo slikovnice i knjige za bibliotečki kutak za pedijatrijski odjel prijedorske bolnice. Da je bibliotečki kutak izuzetno koristan, potvrđuje to što nam se javljaju roditelji djece koja su na liječenju i zahvaljuju nam se na tom kutku koji mi stalno obnavljamo”, kaže Gordana Vila, direktor Biblioteke.

Uz zahvalnost građanima i Narodnoj biblioteci na poklonjenim knjigama i slikovnicama, u prijedorskoj bolnici su uvjereni da će to mališane na liječenju obradovati i pomoći im da lakše podnesu bolničke dane.

“Siguran sam da će to najmlađe obradovati i da će im bolnički dani brže i sretnije proteći”, ističe direktor Bolnice Miroslav Bijelić.

U Narodnoj biblioteci “Ćirilo i Metodije” najavljuju da će ljeto biti u znaku pričaonica i čitaonica na otvorenom, koje su namijenjene djeci u vrtiću. Za 11. juli najavljena je promocija romana “Čemu služe izazovi”, zavičajnog pisca Pere Radulovića.

Izvor: kozarski.com