Profesor doktor Dražen Еrić rekao je gostujući u podkastu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske rekao je, nakon obavljene operacije u UKC-u Srpske, da je oduševljen prijemom u UKC-u Srpske i uslovima u operacionim salama i Kliničkom centru.

Kaže da su mu se vratile emocije na ono vrijeme kada je prije sedam godina zadnji put operisao u Srpskoj.

Еrić je podsjetio da je dugo godina radio u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

“Raditi i pričati na našem jeziku je vraćanje u prošlost. Drago mi je što sam ovdje. Pomiješane su emocije ali sve su to pozitivne emocije koje mi govore da treba da dolazim ovdje i da nastavimo ovu već uspješnu saradnju“, rekao je Еrić.

Еrić se prisjetio i početaka u Kataru.

“Otišao sam prije sedam godina kada sam dobio jednu dobru ponudu iz jedne privatne zdravstvene ustanove koja se dosta bavi hirurgijom gojaznosti. To je bio jedan izazov“, rekao je Еrić i dodao da se tamo priključio u tim post barijatrijskih hirurga.

Kaže, morao je najprije proći period u kojem su ga nove kolege procjenjivale da li ima potrebna znanja.

“Prijem je bio srdačan i nakon par operacija oni su me lijepo prihvatili i rekli su da možemo da nastavimo saradnju“, dodao je.

Osvrnuo se i na to kolika promjena je bila preseliti se u Katar.

“Katar je druga civilizacija, kultura i mentalitet ali vremenom upoznajete ljude, imate kolege iz Indije, Iraka, Еgipta. Ja sam se brzo navikao na te uslove rada i meni je bilo zadovoljstvo što sam mogao da upoznam jednu novu oblast“, dodao je.

U nastavku pogledajte kompletno gostovanje profesora doktora Dražena Еrića u podkastu Univerzitetskog kliničkog centra u kojem ga je ugostio generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić.

Izvor: ATV