Spasiti ljudski život jedan je od prioriteta u radu policijskih službenika. To je već dokazao mladi policijski službenik Jovan Ribić koji je u Policijskoj stanici Prijedor dva zaposlen godinu i po. Sa iskusnijim kolegom, spasio je Prijedorčanina koji je htio izvršiti samoubistvo.

„Bio sam na intervenciji, obilazak terena sa kolegom, mobilna patrola. U jednom trenutku dobili smo obavještenje da lice želi da izvrši samoubistvo. Odmah smo reagovali. Brzom intervencijom uspjeli smo da spasimo lice koje je nakon toga prevezeno u Opštu bolnicu Prijedor i ukazana mu je medicinska pomoć. Drago mi je što je lice preživjelo, to je najbitnije od svega“, priča Ribić za „Kozarski vjesnik“.

policijski službenik Jovan Ribić

Dodaje da zbog svake uspješne intervencije svoj posao još više voli. Navodi da je zbog rizičih situacija potrebna velika doza opreza tokom radnih zadataka. Prve radne mjesece pamti i po zaticanju provalnika u jednom objektu.

„Bila je provala u toku u jednoj kući na području koji pokriva naša Policijska stanica i nakon prijave uputili smo se odmah na adresu gdje smo zatekli provalnika u kući sa stvarima koje je iznosio. Odmah je lišen slobode. U suštini jeste opasan posao policajca jer raznih intervencija ima, nikada ne znamo šta će se desiti i treba uvijek da budemo spremni šta god da se dešava, kakva god bila intervencija“, smatra ovaj mladi policijski službenik.

Komandir Policijske stanice Prijedor dva Dejan Stojnić kaže da spoj mladosti i iskustva u policijskim patrolama daje dobre rezultate. Ističe da su kolege ponosne na policijske službenike koji su brzom reakcijom spasili ljudski život.

Komandir PS Prijedor 2 Dejan Stojnić

„Time su oni iskazali visok nivo moralnih kvaliteta i profesionalizma u radu što pokazuje jedan spoj mladosti, hrabrosti i srčanosti u postupanju i iskustva jednog policijskog službenika koji je pred penzionisanjem. To je pokazatelj rada policije i MUP-a RS uopšte“, kaže Stojnić.

Postupanje policijskih službenika u ovom slučaju pohvalio je i načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica jer su pokazali da je briga o građanima glavni prioritet.

Izvor: kozarski.com