Pod nazivom „Umjetnost van okvira“, Muzej Kozare organizovao je izložbu likovnih radova Željke Paić. Autorka ističe da joj je inspiracija arhitektura i priroda, dodajući da voli da  spontano istražuje neke nove terene i da sebe i umjetnost izvuče izvan ustaljenih okvira. „Na izložbi su predstavljeni radovi koji su nastali u ranoj seriji. Tu ima slika koje sam  radila na temu arhitekture i prirode tako da sam, s obzirom da se vraćam u Prijedor nakon toliko godina sa izložbom, mogu reći da je moj cilj da predstavim šta sam radila u tom periodu i ono što je putovalo po svijetu, što je bilo izloženo širom Evrope, u Parizu, Londonu i u Americi , znači na istočnoj i zapadnoj obali. Veliko mi je zadovoljstvo kao Prijedorčanki da se pojavim ovdje sa izložbom“, istakla je Paićeva.

O izložbi je govorio likovni kritičar Marijan Munjiza, koji je naglasio da to što je Paićeva radove izlagala širom svijeta najbolje govori o kakvom se umjetniku radi. „Ko dođe na ovu izložbu može  vidjeti nešto što se rijetko vidi u ovim okolnostima i u ovom vremenu u kojem smo zauzeti sa nekim drugim problemima. Ja preporučujem svakome u Prijedoru ko ima vremena, mogućnosti i želje da dođe i pogleda ovu izložbu. Neće se pokajati, sigurno“, poručio je Munjiza.

Izložbu radova Željke Paić Muzej Kozare organizuje u okviru Prijedorskog ljeta. Posjetioci izložbu mogu da pogledaju do 16. avgusta, a dalje planove ove ustanove pojašnjava direktorica Dragana Mamić. „Nakon ove izložbe  imamo u planu izložbu radova Međunarodnog bijenala radova na papiru malog formata koji Muzej Kozare organizuje svake dvije godine“, rekla je Mamićeva.

Izvor: kozarski.com